Oliebollentoernooi en WSSK

Vrijdag 30 december deden er 2 teams van Haeghe Ooievaar mee met het altijd gezellige oliebollentoernooi in Leiden. Team 1 bestond uit:

  1. Stefan
  2. Theo van Orsouw
  3. Maurits
  4. Jeffrey

Het sterrenteam 2 bestond uit:

  1. Dominique
  2. Jan de Liefde
  3. Michelle
  4. Hans Coenders (van HSV)

Het 1ste team speelde in poule A in de voorronde en team 2 speelde in de D-poule in de voorronde. Het 1ste team ging voortvarend van start en wist een hoop wedstrijden ruim te winnen. Alleen van LSG 1 werd keihard verloren. Helaas was dit vanuit tactisch oogpunt niet erg handig. We hadden juist in gecalculeerd dat ons 1ste team thuishoorde in de finalepoule B en met deze start ging dat niet lukken. Op een bordpunt meer belandde hierdoor ons 1ste team toch in de hoogste finalepoule. En dat hebben ze geweten! Alle teams hier hadden gemiddeld zo’n 200 tot 300 ELO punten meer op bord 2 t/m 4. Alleen Stefan wist nog wat puntjes bij elkaar te sprokkelen en Jeffrey wist nog een puntje te halen. Theo en Maurits wisten in de finalepoule helaas niets te scoren. Ons 1ste team werd daardoor laatste (en er was niet eens een taart zoals bij WSSK). Stefan had nog een leuke stelling met Zwugzwang:

De witte koning kan nergens heen waardoor wit gedwongen is om de loper te spelen. Hierdoor kan zwart rustig promoveren met de pion (met hulp van de zwarte koning) en de winst binnen slepen.

Het 2de team deed het wat rustiger aan in de voorronde in de hoop dat wij in de onderste poule kwamen in de finale. Toch wisten wij hier en daar wat puntjes te scoren, vooral onze topscoorder Hans op bord 4 wist heel wat puntjes binnen te halen. Door deze verdwaalde punten werden wij (per ongeluk?!) toch in finale poule C en niet in D geplaatst. Hierdoor hadden we in de middag nog een flinke tegenstand helaas en wisten we slechts 1 wedstrijd te winnen. De allerlaatste wedstrijd wist iedereen minimaal een punt binnen te slepen waardoor wij niet als laatste eindigde 😊 Het was een hele gezellige dag, met lekkere oliebollen, maar helaas op schaakprestatiegebied was het niet ons toernooi.

Het WSSK op 7 januari ging de Haeghe Ooievaarders een stuk beter af. Stefan en Theo speelden in groep 1, een groep waar 3+2 Zwitsers werd gespeeld (dubbelrondig). Theo begon heel goed en was te vinden op de hogere borden, echter hoe verder het toernooi vorderde (en er bier in het spel kwam), hoe meer Theo afzakte naar de lagere regionen. Uiteindelijk wist hij toch een prijs binnen te slepen! Ook Stefan was in het begin aan het prutsen (zoals hij dat zelf noemt) en speelde veel 1-1. Hij kon de andere Stefan niet bij houden en verloor uiteindelijk op een half bordpunt zijn titel aan Stefan Colijn. Wel had hij een mooie 2de plek en toch nog een geldprijsje waarvan we komende woensdag voor taart zorgen op de club!

In groep 2 speelden Jeffrey en ikzelf, wat verrassend was, want ik had gedacht dat ik in groep 3 zou spelen. Dit was een round-robin toernooi met 10 minuten (?! Is dit nog snelschaak ?!) per ronde. We begonnen beide goed aan het toernooi, echter zakte ik na de 3de ronde wat in en scoorde onnodig 3 nullen op rij. Echter herpakte ik mezelf daarna weer en wist weer wat winstpartijen te scoren. Ook Jeffrey bleef puntjes scoren, helaas grepen we beiden net naast de 1ste plek. Jeffrey werd 2de en ik werd 4de.

In groep 3 speelde Jan van der Meer, met dezelfde opzet als groep 2. Jan doet graag aan praatschaak en dit was ook weer duidelijk te horen. Wel wist hij een nette 5,5 punt te scoren, maar dit was helaas net niet genoeg voor een prijs. De uitslagen in groep 3 waren nog al verdeeld, er waren er een paar die helemaal niets hadden gescoord en er was zelfs iemand die alles had gewonnen!

Het was een heel gezellig toernooi, André had in het begin wat moeite met indelen, maar wist dit weer zoals een echt goed wedstrijdleider betaamt netjes op te lossen. Volgend jaar gaat Stefan zijn titel weer terug pakken. Hieronder zijn nog een aantal foto’s van het WSSK en het oliebollentoernooi.

 Stefan in actie!

 Het dreamteam 😊

Hans diep aan het nadenken

 

Ook de rest van het team denkt hard na hoor.

De lekkere oliebollen, het hoogtepunt van de dag (samen met de vaste prik kibbeling op het pleintje)

Vader en dochter naast elkaar achter het schaakbord.

Ook HO’er André Wagner deed mee, alleen dan met SHTV (overloper :P)

Onze deelnemers bij WSSK (en Jaco Arkensteijn, fotobomber :P)

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *