Koude bekerwedstrijd in het Westland

Op maandagavond moesten wij wederom naar het gezellige Westland afreizen, niet voor een Grand Prix maar voor de bekerwedstrijd. Dominique haalde Theo van Orsouw op en Stefan en ik haalde Henk op met de auto. Ik was als supporter en teamleider mee. Met ongeveer 600 ratingpunten minder dan onze tegenstanders werd het een zware klus. Helaas was het in de zaal ook niet al te warm, met 17 graden was het ver van een ideale temperatuur om een schaakwedstrijd te spelen. Gelukkig was er een warme verwarming in de hal en later ook in de speelzaal die enige comfort boden.

Op bord 1 zat Stefan, bord 2 Theo van Orsouw, bord 3 Henk van Huizen en op bord 4 Dominique. Theo kwam minder uit de opening en Stefan wilde graag 90% van de tijd gaan snelschaken. Hij had al ruim een uur verbruikt in de opening. Maar naarmate de wedstrijden wat vorderde stabiliseerde het ook wat. Dominique werd flink onder druk gezet, maar wist goed te verdedigen. Uiteindelijk wist hij een half puntje te scoren tegen een 200 punten sterkere tegenstander. Theo stond dus eigenlijk al de hele partij minder, maar toen hij ook zijn toren liet insluiten en uiteindelijk zijn ‘signature move’ het weggeven van de dame in de strijd gooide was het helaas een gelopen race. Hij moest opgeven.

Henk stond de hele partij prima en ook in het twee-toreneindspel stond hij goed. Er leek op zich niets aan de hand, de partij duwde zich voort in een remise. Alleen in tijdnood zag Henk indirect torenverlies met schaak over het hoofd. Hij moest hierdoor direct opgeven. Stefan was nog hard aan het strijden tegen Jan Willem de Jong, hij had al de gehele partij minder tijd en heeft ruim de helft van de zetten in tijdnood gespeeld. Het leek langzaam wel weer de goede kant op te gaan, Jan Willem moest ook langer nadenken en kwam uiteindelijk ook in tijdnood terecht. Helaas maakte Stefan toch een foutje op het eind waardoor ook hij gedwongen moest opgeven. De eindstand was hierdoor  3,5 – 0,5 voor Schaakmat Westland, maar wel hebben wij van van een veel sterkere tegenstander verloren en het was een enigszins geflatteerde uitslag. Hopelijk gaat het donderdag bij DD beter!

Om half 12 konden we eindelijk de koude zaal verlaten en lekker in de warme auto gaan zitten. Ware het niet dat de handrem vast zat en we helemaal nergens heen konden! De handrem was met geen mogelijkheid los te krijgen. Ook Henk lukte het niet (hoe werkt dit?). Gelukkig kunnen we altijd met de DOWB bellen. Dominique was al bij de bloemenveiling, maar keerde gelukkig om zodat hij ons kon redden. Samen met Theo waren er twee krachtpatsers onderweg. Dominique kwam bij ons auto, zag onze kapotte handrem, en miraculeus, met één snelle beweging, wist hij de handrem toch los te krijgen (gaat deze man naar de sportschool?!). Snel waren we weer op weg in de warme auto.  

Tot woensdag allen 😊

Henk heeft het nu nog warm, maar over een uurtje is het ijskoud in de zaal.
Stefan ziet het al voordat de wedstrijd gaat beginnen niet meer zitten.
Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *