Privacybeleid

Wie zijn we

Ons website-adres is: https://www.haeghe-ooievaar.nl.

Privacy Statement van Schaakvereniging Haeghe Ooievaar

  1. Introductie
    Schaakvereniging Haeghe Ooievaar (verder de “Vereniging”) is de beheerder van de website www.haeghe-ooievaar.nl. Daarnaast geeft de Vereniging met regelmaat het “Weekbericht” uit, een nieuwsbulletin in print, rondgedeeld op de clubavond. Weekberichten zijn via genoemde site vrij te downloaden. Daarnaast is de Vereniging -op bescheiden schaal- actief op Facebook. In dit overzicht wordt aangegeven hoe de Vereniging persoonsgegevens verzamelt en op welke wijze deze gegevens worden gebruikt. De verantwoordelijke partij voor de verwerking is de Vereniging.
    De Vereniging zet zich in voor de bescherming van de privacy van haar leden en de bezoekers van haar website. Persoonsgegevens van leden en bezoekers worden uiterst zorgvuldig verwerkt en beveiligd. De Vereniging houdt zich aan de wet en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoons-gegevens, zoals de Wet bescherming persoonsgegevens en -met ingang van 25 mei 2018- de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  2. Welke gegevens worden verzameld?
    Algemene gegevens met betrekking tot bezoeken aan de website van de Vereniging worden verzameld zonder dat de bezoekers worden geïdentificeerd. Deze gegevens omvatten tevens het IP-adres van de bezoeker. Het IP-adres is een nummer dat automatisch aan de computer wordt toegekend wanneer het internet wordt opgestart. Het IP-adres wordt niet gekoppeld aan de identificeerbare gegevens van de bezoeker, tenzij hiervoor uitdrukkelijk toestemming is verkregen.
    Persoonsgegevens worden door de Vereniging verzameld voor de hieronder genoemde doeleinden. Deze gegevens staan de Vereniging ter beschikking doordat u uw gegevens zelf een keer heeft ingevuld op het inschrijfformulier van de Vereniging, dan wel op andere wijze kenbaar heeft gemaakt. Deze gegevens betreffen veelal uw identiteit en contactgegevens (zoals e-mailadres en NAW-gegevens).
  3. Op welke wijze worden de persoonsgegevens gebruikt?
    De Vereniging verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
     het uitoefenen van de doelstellingen van de Vereniging, inclusief maar niet beperkt tot
  • om contact met u te kunnen opnemen
  • om u informatie te sturen
  • het organiseren van schaakwedstrijden
  • het bijhouden van uitslagen en standen
  • het faciliteren en bevorderen van deelname aan schaakwedstrijden
     het bijhouden van een ledenadministratie
     het berekenen, vastleggen en innen van contributies en/of inschrijfgelden
     het voldoen aan wettelijke verplichtingen.
  1. Aan wie worden de persoonsgegevens verstrekt?
    Uw persoonsgegevens worden verstrekt dan wel gedeeld met de overkoepelende regionale bond (“HSB”) en de landelijke bond (“KNSB”). Daarnaast verstrekt de Vereniging ten behoeve van de ratingverwerking wedstrijduitslagen aan de KNSB.
    De Vereniging registreert en bewerkt ook persoonsgegevens op het verenigingsdeel van de Online Ledenadministratie van de KNSB (OLA), www.ola.schaakbond.nl. Een beperkt aantal bestuursleden heeft toegang tot deze website en deze toegang is beveiligd met een login-procedure.
    Wilt u geen e-mail meer ontvangen met betrekking tot de activiteiten en nieuwtjes van de Vereniging, dan kunt u dit doorgeven aan de secretaris van de Vereniging.
    Geen commercieel gebruik
    De Vereniging zal uw persoonsgegevens niet verkopen, noch verhuren, verdelen of anderszins commercieel ter beschikking stellen aan derden, zonder uw voorafgaande toestemming.
    Correctheid van de opgegeven persoonsgegevens
    Door het meedelen van uw persoonsgegevens garandeert u dat deze juist en volledig zijn. De Vereniging kan u bij het meedelen van valse identiteiten, onvolledige of onjuiste gegevens tijdelijk of definitief iedere toegang tot de websites of delen ervan ontzeggen.
    Bewaren van persoonsgegevens
    De Vereniging bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de verwezenlijking van de
    doeleinden waarvoor de gegevens worden verwerkt, en in elk geval zo lang als specifieke regelgeving
    vereist.
  2. Hoe worden de persoonsgegevens beveiligd?
    De Vereniging neemt ten allen tijde passende technische en organisatorische maatregelen teneinde uw
    persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.
  3. Verwijzingen naar andere websites
    De website van de Vereniging kan verwijzingen en/of advertenties naar websites van andere bedrijven
    bevatten. De Vereniging is niet verantwoordelijk voor het gebruik van uw persoonsgegevens door die
    andere bedrijven. De Vereniging raadt u aan om het privacybeleid van de desbetreffende bedrijven te
    raadplegen.
    De advertenties op de website van de Vereniging kunnen cookies gebruiken. Deze cookies zijn
    gecreëerd door de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de advertenties. De Vereniging is niet
    verantwoordelijk of aansprakelijk voor deze cookies.
    7.Gebruik van beeldmateriaal
    De vereniging publiceert op haar website en op Facebook een enkele keer sfeerfoto’s of foto’s van
    prijswinnaars, waaronder ook jeugdspelers. Indien u bezwaar heeft tegen het plaatsen van foto’s van u of
    van uw kind(eren) in het algemeen of van één foto in het bijzonder, kunt u dit kenbaar maken aan de
    secretaris van de Vereniging.
  4. Uw privacy rechten
    U heeft recht op inzage in uw persoonsgegevens, het recht om correctie, beperking of verwijdering van
    uw persoonsgegevens te vragen en daarnaast kunt u vragen om overdracht van uw gegevens. Ten slotte
    kunt u bezwaar maken tegen het gebruik van uw gegevens.
    Indien de verwerking van uw gegevens berust op toestemming, dan kunt u deze te allen tijde intrekken.
    U kunt uw verzoeken en/of vragen m.b.t. privacy gerelateerde zaken sturen aan de secretaris van de
    Vereniging. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord.
    U bent tevens gerechtigd een klacht in te dienen over het gebruik van uw gegevens bij de Autoriteit
    persoonsgegevens.
  5. Wijzigingen van het privacybeleid
    Het bestuur van de Vereniging behoudt zich het recht voor om dit privacybeleid statement te wijzigen.
    Check daarom regelmatig dit statement om op de hoogte te blijven van de meest recente versie.
  6. Contact
    Voor vragen en/of suggesties met betrekking tot dit privacybeleid statement en/of met betrekking tot de
    verwerking van uw persoonsgegevens kunt u zich richten tot de secretaris van de Vereniging.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Contactformulieren

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.