Info

Haeghe Ooievaar is een naam die is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen twee Haagse schaakverenigingen.  Deze samenwerking bestond uit de vereniging ‘SchaakHaeghe’ en de vereniging ‘De Ooievaar’. Binnen deze schaakvereniging worden er naast het schaken ook andere gezellige activiteiten georganiseerd (voor jong en oud). De leden van onze club variëren van jonge spelers tot oude spelers, voor elke leeftijd is er een plekje op onze club.

Voor de jeugd in de Haagse regio houdt Haeghe Ooievaar in het voorjaar één van de zeer succesvolle Grand Prix toernooien van de HSB. Daarnaast wordt in samenwerking met de vereniging SHTV in januari het Haags Basisscholenkampioenschap gehouden. De jeugdafdeling begint woensdag om 18.30, vlak voor dat de seniorencompetitie begint. Een tweede jeugdgroep, voor de wat gevorderde kinderen, start om 19.00/19.30. Tijdens het uurtje/anderhalf uurtje dat zij aanwezig zijn, krijgen zij intensief les en spelen zij partijen. Ook worden er vaak andere varianten van schaak gespeeld om het ook nog leuk en gezellig te houden voor de kinderen. Enkele jeugdleiders zijn Stefan (FM) voor de kinderen in stap 4 of hoger, Franke, Jeffrey, Dominique en Michelle. Mocht je een keertje komen kijken dan kan je altijd langskomen! Daarnaast wordt er om 18.30 gestart met een groep die speciaal voor ouders en oudere is die willen leren schaken! Wat is er tenslotte leuker dan kunnen schaken met uw (klein)kinderen? U bent namelijk nooit te oud om te leren schaken.

Landelijke uitstraling heeft ons Weekendtoernooi (samen met SHTV), dat altijd in november wordt gespeeld. Hierin doen nationale en internationale (top)schakers mee, de regionale sterspelers, maar ook de ‘gewone’ clubschaker. Het Open Haags Rapidkampioenschap (onderdeel van de Haagse Rapidcyclus) in mei en juni en de zomercompetitie in juli en augustus zijn ook al jaren in onze handen.

Tot zover een korte introductie van Haeghe Ooievaar. Mocht u meer informatie willen, dan kunt u natuurlijk altijd eens vrijblijvend een keer op woensdag langskomen. Ook kunt u contact opnemen met één van onze bestuursleden of een mailtje naar alle bestuursleden sturen (bestuur@haegheooievaar.nl)

Onze locatie is: 

De Wiekslag

Molenbrink 68

Loosduinen

Telefoon: 070-3978390

De zaal is toegankelijk voor mindervalide.

We zijn bereikbaar met het openbaar vervoer en de bus tramhalte Kraayensteinlaan (tram 2 is op 170 meter van onze locatie gelegen).

Bij deze halte is er ook voldoende gratis parkeergelegenheid!

Route naar de Wiekslag speel locatie van Haeghe Ooievaar
loop dit pad af dan kom je het gebouw 170 meter aan de rechterkant tegen!
tramhalte aan de Kraayensteinlaan
langs de tramhalte aan de Kraayensteinlaan is er vol op parkeergelegenheid

De contributie van schaakvereniging Haeghe Ooievaar bedraagt per jaar €80 voor seniorleden (ouder dan 20 jaar) en €40 voor jeugdleden (t/m 20 jaar) en dubbelleden (leden die voor een andere club in de externe competitie uitkomen). De contributie moet vooraf betaald worden; naast betaling van het hele bedrag in één keer, is betaling per kwartaal ook toegestaan. Het banknummer is NL47 INGB 0009 439 117 t.n.v. Schaakvereniging Haeghe Ooievaar.

         

Jan de Liefde (voorzitter):voorzitter@haegheooievaar.nl Algemeen e-mailadres bestuur: bestuur@haegheooievaar.nl
Michelle de Liefde (secretaris)
Email: secretaris@haegheooievaar.nl
Hans Hendriks (penningmeester)
Email:
penningmeester@haegheooievaar.nl
Dominique Nierop (Interne en externe competitie)intern@haegheooievaar.nl Michelle de Liefde (Website)
michelledeliefde@hotmail.com
Franke Boersma (jeugdleider)
E-mail: jeugd@haegheooievaar.nl
tel : 070 3235820 of 0621801076