Wedstrijd WSC 5 tegen HO 2

Afgelopen maandag 14 maart gingen we met z’n alle op weg naar WSC 5.
Vorig jaar hadden we met 4,5 3,5 verloren dus we hoopten op een betere uitslag hoewel we daar meer op hoopten dan dat we daar zeker van waren dat dit zou lukken. In iedre geval een andere opstelling proberen dus. Het was belanrijk voor ons om niet te verliezen omdat het theoretisch nog mogelijk was om te degraderen dus we probeerde alle zeilen bij te zetten.
Harold op bord een speelde een geode partij totdat ie een fouthe maakte.
Helaas moest hijhet bijltje er dus bij neerleggen.
Zoals normaal dacht ik het allemaal wel op een rijtje te hebben maar ja niks zo veranderlijk als een schaakwedstrijd! Ik had op bord 5 al gauw een remise achtige stelling maar toen mijn tegenstander remise aanbood besloot ik na wat rondkijken nog even door te spelen. Michelle stond er wel beter voor maar Geert had het wat moeilijker. Ondanks al mijn inspanningen lukte het me niet mijn tegenstander een verkeerde zet te laten doen dus heb uiteindelijk dan ook remise aangeboden.
Patrick op bord 2 had ook remise. Knap gedaan Patrick! 2-1
Erik stond een pion voor en een ogenschijnlijk dichte stelling dus ik dacht dat gaat wel goed. Door tijdsnood moest ik het schrijven over nemen maar daarna ging het ook gewoon fout!
Er was geen uitweg meer mogelijk en vervolgens ook nog door de vlag helaas! 3-1
Vervolgens ging op bord 3 Geert era f 4-1. Gelukkig voor ons haalde vervolgens Dominique en Michelle ook een punt op bord 5 en 7. 4-3 Vervolgens kreeg ik flashbacks van de vele wedstrijden waar Hans als laatste nog een 4-4 stand kon maken. Met een minuut op de klok was het da nook goed zweten. Hans had het dit jaar nog niet zo goed gedaan en had maar een halve punt tijdens de externe kunnen bemachtigen. Maar onze peptalk onderweg naar de speelzaal (zaten met z’n 7 in een auto waardoor Patrick en Dominique een workshop jezelf opvouwen moesten uitvoeren) werpte vruchten af. Zelfs nadat Hans 6 seconden op de klok had staan bleef hij volledig koelbloedig en won hij een toren!
En maar beweren dat ie niet kan snelschaken wat een mooie partij aan het eind! 4-4!!!
Geen degradatie dus voor ons dit jaar!!!
Bedankt iedereen voor de gezellige avond!

Groeten Franke

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *