Wat een spannende wedstrijd!

Dinsdag 5 januari hebben wij , HO 2, extern tegen Voorburg 1 gespeeld.

We hadden allebei nog geen wedstrijdpunten dus iedereen hoopte op een positieve uitslag!

Dus toen ik ging rond lopen om te kijken hoe alles erbij stond zag ik bij Harald dat het alles behalve goed ging. Hij had doordat ie een pion op promoveren had, wel een kans om een verloren stuk terug te halen. Maar zijn tegenstander had dan  nog drie vrij pionnen dus helaas dat was jammer, dacht ik.

Tot mijn grote verbazing werd Harald een poosje later gefeliciteerd?! Zijn tegenstander had dus een verkeerde voortgang gekozen maar hoera we hadden de eerste punt binnen!

Michelle had al gauw een goede stelling maar zoals zij later verklaarde hielp haar tegenstander daar ook wel bij. Hij had wel een 5 zetten diepe aanval gezien maar deed daarna een verkeerde zet dus ook een punt voor Michelle!

Hans, die moedig op het eerste bord was gaan spelen tegen een 1853 speler zat al gauw in de problemen. Dus Hans moest dan ook helaas de partij opgeven.

Mij partij liep al snel lekker vooral toen mijn tegenstander dacht een pionnetje te kunnen slaan waardoor ik vervolgens zijn paard kon pennen. Hij moest toen alles op alles zetten om z’n paard  te redden maar hierdoor kwam ik positioneel sterker te staan. Ik kreeg een overmacht aan pionnen en ondanks dat ik het presteerde mijn paard weg te geven kon mijn tegenstander deze pionnen niet stoppen!

Geert had helaas ook weinig in te brengen en ondanks dat ie zich in allerlei bochten wrong moest hij zijn partij opgeven!

3-3

Patrick en Eric waren nog druk bezig dus het ging er om spannen.

Franke ik krijg een remise aanbod, meldde Patrick. Tja wat moest ik daar nu mee Eric had nog 8 minuten op de klok met een bord vol stukken dus dat kon nog alle kanten opgaan!
Ok neem maar remise Patrick! Stilletjes hoopte ik dat Eric dus in ieder geval ook remise zou spelen.

Eric had inmiddels nog maar 5.30 min op de klok dus tijd om te gaan schrijven!
De tegenstander had nog 21 minuten op de klok dus ook dat ging spannend worden.

Met een mooie combinatie wist Eric een loper te slaan maar had inmiddels nog maar 2 minuten!

Ok toren op de F lijn Eric wat hij dat ook natuurlijk deed. Nu met de dame op de F lijn. O nee hij pakt de toren dit waren dus kostbare seconden want hij zag gelukkig nog het paard staan!

Dan maar weer terug met de toren. Gelukkig had inmiddels zijn tegenstander ook nog mar 5 minuten en Eric had er weer 2 minuten opstaan.

Eric ging vervolgens promoveren waardoor de stukken van het bord af vlogen.

Uiteindelijk gaf zijn tegenstander het op 4,5 punt. Uitstekend gedaan Eric!

 

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Wat een spannende wedstrijd!”