Verslag Haags Scholenkampioenschap schaken voor teams Basisonderwijs

Aan de deelnemende scholen uit Den Haag
 Beste teamleiders,
 Hierbij het verslag van het Haags Schaakkampioenschap voor teams uit het basisonderwijs van afgelopen zaterdag 9 januari 2016 in sportcentrum De Kameleon.  De HSV behaalde (na 12 jaar) weer de titel in de A categorie, de PCA in de B categorie (met een 100% score) en de HSV opnieuw in de C categorie.
De persoonlijke scores zijn tevens bijgevoegd.
De eerste zes teams in de A en de eerste in de B hebben zich voor de halve finale van de HSB geplaatst op 13 februari 2016 wederom in de Kameleon. De organisator van die wedstrijden is Frank Thoma van de HSB.
De andere teams zien we graag volgend jaar weer terug of al eerder op een van de vele jeugdschaaktoernooien de komende tijd.
Foto’s van het kampioenschap zijn te vinden op: https://www.flickr.com//64532901@N06/sets/72157661100527464
Tijdens de slotronde deed zich helaas nog een incident voor in de A categorie. Omstanders bemoeide zich met een partij waarna een speler onterecht van voorzeggen werd beschuldigd. Dit leidde weer tot nieuwe commotie. Wij willen als organisatie nogmaals aangeven dat de schaakpartijen uitsluitend voor de spelers zelf zijn. We laten ouders en begeleiders in de speelzaal toe, omdat de schaakpartijen het waard zijn om bekeken te worden. De spelers mogen daar echter geen last van hebben. Daarom graag altijd op afstand van de spelers blijven.
Voor de rest was het weer een groot feest om het toernooi te mogen leiden.
Hopelijk weer tot volgend jaar.
Met vriendelijke groet,
namens SV Haeghe Ooievaar en SHTV
Eric van Breugel
Voor meer info over de organiserende jeugdverenigingen van het BO Den Haag, zie hun websites:
Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *