Verslag en foto’s PK Dames, finale PK C en PK meisjes

Zaterdag 21 januari waren er maar liefst drie toernooien in de Wiekslag, het PK meisjes, de finale van de PK C en het PK dames dat na jaren afwezigheid weer werd georganiseerd. Om 10 uur begonnen de heren van de PK C na een loting aan hun partij. Ondanks dat zij als eerste begonnen steeds, waren zij het langst bezig en het laatst klaar. Om 10.15 begon ook het PK Dames, helaas hadden we nog twee late afzeggingen, hierdoor was ik genoodzaakt om ook mee te spelen zodat niemand een bye had. Maar ondanks de twee afzeggingen begonnen wij toch met zes dames aan het PK! Rond half 11 begonnen ook alle meisjes binnen te stromen, en wat waren het er veel. Nog nooit hebben er zoveel meisjes meegedaan aan het PK. Speciale dank ging hiervoor uit naar Eric van der Marel, die maar liefst 44 schoolschakers had weten te mobiliseren om mee te doen. In totaal deden er 57 meisjes mee. Dit paste nog maar net in de grote zaal. In de zaal werd gespeeld onder leiding van André voor de FGH-groep en Louis voor de DE-groep. Zij werden hier geholpen door Debrah (moeder van Taylor) in de DE-groep en door Eric van der Marel bij de FGH-groep. Achter de bar stond een superteam bestaande uit Dominique, Franke, Jeffrey en ikzelf. Tijdens het toernooi kwamen ook een aantal trainers kijken en de jeugdleider Max zelf.

Het duurden even voordat iedereen aan de juiste tafel zat in de zaal en voordat alle ouders uit de zaal waren (met zoveel kinderen passen er ook niet nog zoveel ouders in de zaal). Ook het spelen met klokken was voor veel kinderen even wennen. Maar daar was na de 1ste ronde niets meer van te zien. De kinderen speelde met de klok alsof ze dit al jaren deden. Alle meiden deden ontzettend goed hun best. In de FGH groep was het ontzettend spannend. Uiteindelijk wist Malem de groep te winnen met maar liefst 7 uit 7! Thaara volgde met 6 punten. Malem werd hierdoor H-kampioen, Thaara F-kampioen en Lillian G-kampioen. Ook Anya en Nora kregen nog een beker met 2de en 3de in de FGH-categorie. Er is geen barrage gespeeld omdat dit niet nodig was, de NK-plek is onderling al beslist, één speler zag af van NK-deelname.

In de DE-categorie ging Taylor aan de leiding, uiteindelijk wist zij de winst binnen te slepen met 6 punten. Hierna volgde Klio met 5, maar ook Ahaana, Ayleanna en Aimelinne wisten ook 5 punten te halen, maar met minder weerstandspunten. Uiteindelijk werd Taylor D-kampioen, Klio E-kampioen en Ahaana en Ayleanna wisten de 2de en 3de prijs voor de DE-categorie binnen te slepen. Om 17.00 kon eindelijk ook de prijsuitreiking beginnen van de DE-groep. Omwille van de tijd en drukte bij de meisjes is er geen barrage gespeeld voor de NK-plekken bij de DE (er waren vier meiden gelijk geëindigd bij de DE met 5 punten).

Bij het PK Dames was het ook spannend. Bij de laatste ronde gingen Kanako en Anastasiia aan kop, beide met 2 punten. De laatste wedstrijd, niet geheel verrassend, moesten zij tegen elkaar. Na een lange partij wist Kanako aan het langste eind te trekken en ging zij er met de beker en het prijzengeld vandoor. Anastasiia werd 2de en de rest volgden allemaal met 1 punt. Iedereen kreeg een klein chocoladeprijsje mee naar huis.

Bij de finale PK C was het eveneens spannend. De partijen duurde allemaal erg lang en de jongens speelde erg serieus voor een plekje op het NK. Ook bij de laatste ronde kon bijna nog iedereen winnen. Uiteindelijk won Luka en speelde Imanol remise waardoor beide bovenaan eindigde met 2 punten. Hierdoor moest er nog een barrage gespeeld worden om 17.00! Twee partijen van 3+2, uiteindelijk wist Luka 1,5 punt te scoren en kon hierdoor de beker winnen en mag naar het NK.

Het was een hele geslaagde dag, uiteraard zijn er altijd wat problemen, maar niets wat niet opgelost kan worden! Ik wil iedereen bedanken voor het meedoen. En natuurlijk wil ik alle vrijwilligers bedanken die zaterdag hebben meegeholpen met het klaarzetten, indelen, tafelleider zijn, achter bar staan en natuurlijk na een hele dag alles weer op te ruimen. Ook vind ik het ontzettend leuk dat het PK dames doorgang kon vinden met genoeg deelnemers, laten wij hopen dat er volgend jaar ook weer genoeg deelnemers zijn en dat er maar net zoveel deelnemers voor het PK meisjes mogen zijn.

Hieronder nog een aantal foto’s en de eindstanden:

Finale PK C uitslag

Luka wint na de barrage met Imanol (1,5-0,5)

PK Dames eindstand

Uitslag in de groep DE

Uitslag in de groep FGH

De meisjes op het punt van beginnen.
Ook de dames staan op het punt van beginnen.
Naast niet kunnen schaken, kan ik ook niet eten..
Een volle zaal met meisjes
Elke deelneemster nam een medaille mee naar huis!
De heren waren serieus aan het schaken.
Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *