Verrassend grote zege HO 2

Dinsdag heeft ons tweede team een verrassend grote zege behaald in de uitwedstrijd tegen Pomar 1 in Rijswijk.
Het werd 1, – 6,5. Teamleider Peter is er vooral over te spreken, dat bijna alle leden van het achttal tot het einde bleven. “Dat toont de goede teamspirit”, zegt hij.
Al heel gauw had Eric de Liefde aan bord 7 zijn tegenstander “omgelegd”, maar het omgekeerde liet Arno van der Kruijs zich aan het laatste bord gebeuren.
Daarna duurde het dik anderhalf uur voordat Bob aan bord 1 met zijn tegenstander tot remise besloot. Hun partij raakte nergens uit het evenwicht. Daarna vielen de punten als rijpe appelen van de boom.
Eerst Jan de Liefde (bord 3), gevolgd door Peter (2). Zo stond het 3,5 – 1,5 voor ons.
De partijen aan de borden 4, 5 en 6 waren nog gaande.
De concentratie van onze spelers zou de doorslag geven.
Eric van Breugel (4) had een oprukkende vrijpion. Een verdediger heeft het altijd lastig naarmate de tijd krapper wordt en Eric is pas echt in zijn sas in tijdnood. Zo verspeelde zijn tegenstander een paard en was het bekeken.
Ruud had een loper tegen twee pionnen, maar ook nog een vrijpion. Dat werd bekwaam naar winst afgewikkeld.
Geert had lange tijd een ferme koningsaanval te verduren, maar zijn lichaamstaal sprak boekdelen: verdorie, ik ga dit winnen! Hij behield zijn concentratie, de tegenstander wilde nog even mooi doordrukken, maar ja, dat kostte een paard en een pion. En plotseling verdedigde de koning wat cruciale velden en waren zijn torens niet meer te stoppen, de zesde zege was binnen.
Vooraf had ik voor 4-4 getekend…
Peter van Wermeskerken

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *