Stefan geeft een succesvolle en gezellige simultaan

Afgelopen woensdag 26 april gaf Stefan een simultaan in 2 rondes voor ‘beat the master’. De eerste ronde was om half 7 voor de jeugd. Jitse, Vladimir, Jayden, Maya, Nanne en Oscar gingen de strijd aan. Helaas wist geen van onze jeugdspelers een half puntje af te snoepen van Stefan. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er lang serieus gespeeld. Enkele ouders deden ook mee, Glenn, Ben en Andrew probeerden ook om zo lang mogelijk om het Stefan moeilijk te maken. Bij Ben lukte dat goed, hij wist een halfje af te snoepen van de score van Stefan. Echt een knappe prestatie! Zowel Ben als Oscar kwamen van de Ivoren Toren.

Na de simultaanwedstrijd mochten de kinderen rain drop chess doen, wat een fanatiekelingen!

In ronde 2, die begon om 20.15 mochten de volwassenen een poging wagen. Aad Middendorp, Wouter, Jan vd Meer, Robert, Dominique (die al eerder was begonnen), Aad van Eijk, Jeffrey, Peter en Koos wilden van onze eigen club een poging wagen om de meester te verslaan. Helaas bleek dit moeilijker dan gedacht, geen één wist een puntje te scoren. Wel was de leukste partij tegen Aad van Eijk (volgens Stefan), maar helaas kan hij niet naar Utrecht op 31 mei. Aan de 2de ronde deden ook Oscar en Ben mee voor een 2de poging, helaas ging de 2de poging toch minder bij Ben. Hij wist nu geen halfje te scoren maar een 0. Vanuit Schaakmat Westland deed Ard Dekker mee en Johan van de schaakclub uit Benoordenhout deed mee. Ard was lange tijd op koers voor remise, maar wist uiteindelijk toch net niet de remise binnen te halen. Johan speelde een prima partij en na een foutje van Stefan wist hij een halfje binnen te halen. Uiteindelijk wist Stefan in de 1ste ronde 8,5 uit 9 te scoren en in de 2de ronde 12,5 uit 13 te scoren. Een prima prestatie! Diegene die 31 mei mogen spelen tegen grootmeesters in de simultaan zijn: Peter, Johan, Oscar en Ben. Wij wensen hen veel succes! Ik ga mijn best doen om te komen kijken in Utrecht en iedereen aan te moedigen. Zij ontvangen nog een mail met verdere details over hun deelname. Alle deelnemers kregen nog een mooie pen en notatieboekje.

Als toeschouwers hadden wij Theo van der Pol, Arne, Geert en ikzelf. Er werd nog fanatiek geschaakt en ondanks dat de simultaan om half 11 al afgelopen was, gingen wij pas om 12 uur weg. Al met al een gezellige en geslaagde clubavond, maar helaas niet met de ‘beloofde’ potentiële nieuwe leden door de KNSB. Wie weet bij het volgende initiatief van de KNSB ‘Nederland Schaakt’.

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *