Rijswijk 5, jeugd, doorgeefschaak, SHTV 5 en een promotie?

Helaas heb ik mijn belofte om meer verslagen te schrijven niet in kunnen lossen want het is slechts bij één verslag gebleven wat natuurlijk voor mijn doen erg onder de maat is. Dus vandaar nu maar even een 3 in 1 verslag, voor mij minder schrijfwerk, voor jullie minder leeswerk! Wel zo makkelijk J En zo worden jullie toch nog geupdate over de actuele stand van zaken. Laat ik dan maar bij het begin beginnen. Dinsdagavond moest het 4de een uitgestelde wedstrijd inhalen tegen Rijswijk 5. Met een leeg bord 1, op bord 2 onze fanatieke schaakouder (de vader van Bas), op bord 3 Tjebbe, bord 4 Liëtte, bord 5 Viktor en op bord 6 Bas. Wat meteen opvalt in de opstelling is dat er veel gezellige jeugd op de borden zit en ook nog eens een fanatieke schaakouder die nog nooit had meegespeeld, dat betekent dus er veel nieuw was en dat even alles wat onwennig voor mijn spelers was. Maar dat vormde geen probleem want onze spelers hebben zich allemaal kranig verweerd tegen het sterke Rijswijk. Vooral Bas en Viktor hadden een goede partij! Maar ook de vader van Bas deed niet onder voor zijn tegenstander op bord 2! Allemaal goed gespeeld!! (over de uitslag hebben we het verder niet, die laten we even weg).

Vervolgens de jeugd van Haeghe Ooievaar, onze jeugd is ten opzichte van vorig jaar met maar liefst 400% gegroeid, zo ga je van 5 actieve jeugdleden naar 20 actieve jeugdleden!! Met veel dank aan de ouders (onder andere Erica bijvoorbeeld) voor het aanbrengen van een heleboel gezellige jeugd! Doordat we zoveel actieve jeugd hebben gaan we binnenkort weer een gezellig avondje organiseren! Maar daar horen jullie snel nog meer van en dat laten we binnenkort weten, maar wat we gaan doen is nog een verrassing (voor ons ook!?!). Daarnaast wil ik nog even vermelden dat wij als jeugdbegeleiders ook zo enthousiast zijn over de enthousiaste ouders bij de club! Vaak zitten ze tijdens de schaaklessen van de lieve kindertjes zelf te schaken of staan ze geïnteresseerd mee te luisteren zodat ze thuis kunnen oefenen met het kroost! Wat een goede ontwikkelingen binnen ons club, eentje waar we zeker trots op mogen zijn.

Vorige week werd ook het Haeghe Ooievaar doorgeefschaak, met slechts 12 deelnemers waren wij als organisatoren een beetje teleurgesteld. Maar dat mocht de pret niet drukken, met 6 teams gingen we toch strijden om de eerste plek! Het was spannend, maar uiteindelijk waren de bijna ongeslagen kampioenen Henk Alberts en Peter. Hier vlak achter eindigde Dominique en ik, helaas verloren we van onze concurrenten anders hadden we onze titelreeks kunnen uitbreiden na het rapid voor 2tallen. De uitslagen volgen nog op de site, als ik ooit een foto van de uitslagen naar Dominique stuur.. wat ik al een tijdje vergeet..

Na al deze spannende verhalen is het tijd voor een nog spannender verhaal, jaja dat kan gewoon allemaal in de schaakwereld. Namelijk de schaakwedstrijd tegen SHTV 5. Dit team zal waarschijnlijk beweren dat er geen enkele sprake was van spanning, maar ik als analyserend teamleider vond dat het toch wel spannend was. Op bord 5 en bord 6 zaten twee fanatieke jeugdleden waarvan één pas een maand lid was! De weddenschap was: bij 40 zetten een chocoladereep en bij 60 zetten een taart! Bijna hadden ze de 40 gehaald, maar ondanks dat is er volgende week toch taart want Dominique is jarig! Jullie hebben goed gespeeld. Op bord 4 zat Viktor, wat een spannende wedstrijd was. Een lange tijd ging het heel goed en stond hij beter, maar helaas kon hij dit net niet omzetten in een winstpartij. Maar volgende keer gaat het beter! Op bord 3 zat Tjebbe en op bord 4 Casper, beide stonden redelijk, maar helaas konden ook zij dit niet omzetten in winst. Op bord 1 zat Rob van Duivenboden die gelukkig weer terug was, en met verve! Hij liet er geen gras over groeien en pakte meteen weer een winstpunt op bord 1 in een mooie partij. Wederom zal ik de uitslag niet vermelden, maar vind ik zeker dat er potentie in het 4de zit.

 

Volgende week donderdag speelt het eerste thuis tegen Botwinnik 2. Het is van belang dat deze wedstrijd gewonnen wordt door ons 1ste want dan zit er nog een kans op promotie in! Dus kom allemaal donderdag het 1ste aanmoedigen en smikkelen van de taart die Dominique meeneemt! 

Facebook