Noteboomtoernooi

#ik heb het tekenprogramma op word ontdekt, veel leesplezier!

#helaas zie je dat niet in wordpress, maar wel in het wekelijkse schaaknieuws

Afgelopen weekend werd weer het jaarlijkse Noteboom toernooi gespeeld in Leiden. Vier leden van onze club deden mee. In de A-groep speelde Stefan mee, in de B-groep Maurits en in de vierkampen Theo van der Pol en Ruud. Helaas kon Theo van Orsouw door ziekte niet mee spelen. Voor meer informatie over de uitslagen en meer foto’s zie: http://www.lsg-leiden.nl/noteboomtoernooi/

Op vrijdagavond was het een grote drukte in de middelbare school waar het toernooi georganiseerd werd. Er werd niet in een grote ruimte gespeeld, maar in allemaal verschillende lokalen. De A-groep was erg sterk bezet. Stefan moest in de 1ste ronde tegen een jeugdspeler van 300 ratingpunten minder, echter speelde hij een goede partij en hield alles potdicht. Na bijna 4 uur werd er besloten tot remise. Maurits had vrijdagavond een bye en Theo van der Pol wist zijn partij te winnen en Ruud moest helaas zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Op zaterdag wist Maurits helaas niet te winnen en verloor 2 keer, in de avond had hij een 2de bye (waar hij gek genoeg nog wel een half puntje voor kreeg?). Stefan had de zaterdagochtend een bye (zodat wij lekker konden uitslapen want ik had avonddienst) en wist zijn 2 partijen daarna netjes te winnen. Eén daarvan was tegen Tom van der Perre in de 3de ronde. Stefan opende voor het eerst met Caro Kann en kreeg vervolgens onderstaande stelling op het bord:

Zwart wint hier, maar de vraag is hoe?! Volgende week volgt het antwoord.

Theo van der Pol wist ook zijn 2de wedstrijd te winnen in de vierkamp en Ruud wist een half puntje te scoren in de middagpartij op zaterdag. Al met al geen slechte dag voor de HO’ers op zaterdag.

Op zondag speelde Stefan (eindelijk?) op een live-bord in de ochtend. Zijn partij is hier na te spelen: https://view.livechesscloud.com/#8a7e4243-e19c-462b-a9d3-b9919de0698a

Helaas miste hij in zet 18. … Dxe5, hierbij stond zwart beter. Echter was het nog remise, maar nadat hij in zet 29. … e4 speelt is het helemaal klaar. Een paar zetten later heeft hij opgegeven. Helaas waren toen ook alle kansen om nog 2de of 3de te worden in de A-groep ook verkeken. In de laatste ronde speelde hij tegen IM Mark van der Werf. Stefan kwam heel slecht uit de opening, maar door wat blundertjes van zijn tegenstander daarna kon hij toch nog op remise spelen. Uiteindelijk haalde hij 3,5 uit 6 en eindigde daarmee op de 27ste plaats.

Maurits wist nog een halfje te scoren in de 5de ronde en eindigde daarmee op 1,5 punt uit 6. Ruud van Dijk wist helaas geen punt meer te scoren in de vierkamp en eindigde zo op 0,5 uit 3. Theo van der Pol die wist de laatste wedstrijd helaas niet te winnen (waarbij de tegenstander een stuk aanraakte maar er vervolgens niet mee wilde zetten en omdat de arbiter geen bewijs had en geen ooggetuige mocht dat blijkbaar gewoon verder, zijn tegenstander gaf zijn fout niet toe). Wel wist Theo nog een gedeeld 1ste plaats bij de vierkamp te bemachtigen.

Helaas heb ik geen foto’s van Maurits en Stefan kunnen vinden op de site van Noteboom. Theo en Ruud waren wel favoriete objecten om te fotograferen en heb ik meerdere keren voorbij zien komen. Hieronder de uitslagen en foto’s.

Uitslag Stefan in de A groep:

Uitslag Maurits in de B groep:

Uitslag Theo van der Pol in de vierkamp


Naam
1234Pnt
1Pol, Theo van der1012
2Knigge, Hans0101
3Been, Klaas1001
4Oostenbrugge, Gert-Jan0112

Uitslag Ruud van Dijk in de vierkamp:


Naam
1234Pnt
1Bergshoeff, Bert1113
2Gunsteren, Lex van0101
3Dijk, Ruud van00½½
4Pot, Hans01½
Theo in actie
Ruud in actie
Stefan diep aan het nadenken bij de echte bloedserieuze schakers (dus ik durfde niet met mijn mobiel naar binnen)
Ruud denkt hard na
Samen in één foto
Een foto van mij terwijl ik een foto maak van Theo

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *