Nieuwsbericht van een overleden oud lid Cock de Gorter

https://www.ad.nl/den-haag/toen-zijn-schaakclub-roken-ging-verbieden-werd-cock-70-een-bridger~a54019ea/

Hierbij een artikel van een oud lid van de Ooievaar, daaruit blijkt dat Cock de Gorter, prominent lid van de Ooievaar en zijn voorgangers,  afgelopen juni overleden is. Cock was jarenlang de vicevoorzitter van de Ooievaar, namelijk in de tijd dat Gunther Loewenthal de voorzitter was.

Cock werkte, net als Gunther, bij Aegon en was actief lid van de Computerschaak Vereniging Nederland (CSVN).  Die beide zaken kwamen samen in het Aegon computerschaaktoernooi, een toernooi waarin mens (van grootmeesters als Karpov, Bronstein en van der Wiel tot de verschillende niveaus HSB-spelers) en computer tegen elkaar speelden. Een toernooi ook waarbij veel Ooievaarspelers in die tijd betrokken waren. Cock de Gorter was vanaf het 1e toernooi in 1986 de toernooidirecteur van dit in het Aegongebouw in Mariahoeve verspeelde toernooi. (Ik weet nu niet precies tot wanneer het toernooi bestaan heeft, maar in 1997 werd in ieder geval nog het 12e toernooi gehouden.)

Of het helemaal waar is, zoals gesteld in het AD-artikel, dat hij omwille van het roken de schaakclub verlaten heeft, weet ik niet helemaal zeker. Volgens mij was hij op dat moment  zeker al een inactief lid. Maar inderdaad, altijd met zijn onafscheidelijke pijp.

informatie komt van Henk Alberts

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *