Nederlaag voor ons 1ste team bij DD 3

Afgelopen donderdag moest ons 1ste team uitspelen tegen DD 3. DD had nog geen punten weten te scoren. Wij hebben alleen de 1ste twee wedstrijden punten weten te scoren en daarna was de koek op. Helaas was Theo van Orsouw ziek, gelukkig wilde Geert wel meespelen. Ook Dominique was niet aanwezig, dus kon Jan de Liefde meespelen. Al met al hadden we een iets zwakker team dan normaal. Bij DD is het net alsof je in een schaakmuseum terecht komt, veel van onze teamleden waren dan ook regelmatig aan de wandel om al deze pracht en praal te bekijken.

Op bord 1 moest Stefan tegen een jeugdspeler, hij speelde een prima partij tegen Stefan, maar uiteraard wist Stefan de partij netjes uit te schuiven tot een winst.

Op bord 2 speelde Henk, hij stond prima, maar gaf het in het eindspel weg toen hij in tijdnood kwam. Op bord 3 speelde Aad een hele goed partij tegen een bijna 2000speler. Helaas wist hij in het eindspel niet de juiste voortzetting te spelen waardoor ook hij verloor.

Op bord 4 speelde Maurits in het begin weer een prima partij, hij kwam goed te staan, maar gaf toen een stuk weg (ik dacht een dame maar weet het niet zeker) waardoor ook hij moest opgeven.

Op bord 5 speelde Jan, hij stond eigenlijk de hele partij prima, liet de kans om te winnen liggen, maar pakte gelukkig later alsnog, door een foutje van zijn tegenstander in tijdnood, de winst.

Op bord 6 speelde ik zelf, ik kwam slecht uit de opening waardoor ik constant moest verdedigen, helaas kon ik er niet uitkomen waardoor ook ik moest opgeven.

Op bord 7 kwam Geert in een eindspel terecht waar het remise was, echter gaf hij een paar pionnen weg die cruciaal waren waardoor ook hij moest opgeven.

Op bord 8 speelde Theo van der Pol een prima partij, hij stond iets beter, maar nam wel remise aan.

Uiteindelijk hebben we met 5,5 – 2,5 verloren. Dit betekent dat degradatie nog een optie kan zijn, maar dat het nog geheel in onze eigen hand is. Als wij de volgende wedstrijd weten te winnen zijn we veilig.

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *