Massakamp, open dag HSV + Damclub Den Haag, extern en foto’s!!

Donderdag 25 september was het jaarlijkse spectaculaire massakamp dat dit jaar werd georganiseerd door Raadsheer-Corbulo. Dus moesten wij met zijn allen afreizen naar het verre Leidschendam-Voorburg om onze titel van vorig jaar te prolongeren. Eerst moesten Franke, Dominique, Louis en ik nog jeugdtraining geven, waardoor wij stijlvol een kwartier te laat kwamen. Gelukkig had ik Patrick tijdig ingelicht en werd er netjes op ons gewacht. We hadden een gezellige delegatie van HO, maar helaas ontbraken de echte sterke spelers zoals Dan, Rob W. en Henk. Desalniettemin gingen wij vol goede moed van start (met 12 spelers, wij hadden de meeste deelnemers! Ik speelde echter in een ander team omdat wij te veel deelnemers hadden). De eerste wedstrijd eindigde tegen Pomar in 5,5 – 5,5, geen slecht resultaat vonden wij! Helaas gingen de wedstrijden tegen Botwinnik en Corbulo wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. We werden gedeeld laatste met Pomar met evenveel bordpunten en wedstrijdpunten. Maar doordat Jan vd Meer op bord 1 had verloren, ging de 3de prijs naar Pomar in plaats van ons?! En dat terwijl wij met meer deelnemers waren en ik ook nog een punt had gescoord voor Pomar? Wat een raadselachtige verdeling van de prijzen vonden wij, maar dat maakte niet uit, want ook met een 4de prijs waren wij blij! Jan mocht de prijs in ontvangst nemen en ik hoop dat hij een mooi plekje heeft op zijn schoorsteen. J Ik wil graag Raadsheer-Corbulo bedanken voor het organiseren van deze avond! En natuurlijke de andere schaakverenigingen voor de gezellige avond.

Vandaag (zaterdag 27 september) was de open dag van onze concurrerende vereniging HSV en de Damclub Den Haag. Maar ik en Dominique wilden ons van onze beste kant laten zien en waren even langs gegaan. Hier waren wij in aanraking gekomen met het damspel, wat verrassend leuk was. Het enige nadeel was dat ik niet in de wieg ben gelegd voor het damspel en dat ik ingemaakt werd door Dominique die een natuurtalent bleek te zijn. Wellicht kunnen we als schaakvereniging wel een nieuwe damtak oprichten. J Dam/schaakvereniging Haeghe Ooievaar haha!

Daarnaast wil ik alvast de externe wedstrijden vermelden voor de komende weken (de eerste ronde): Het 3de trapt het nieuwe externe seizoen af met een wedstrijd in de Lier tegen Lierse 2 op 29 september. Ik heb gehoord dat Jan vd Meer mee speelt, alvast bedankt! Ons 1ste speelt de eerste wedstrijd op 7 oktober tegen DD 4, het 4de speelt vrij snel daarna op 9 oktober thuis tegen Scheve Toren 3. Als laatste speelt het 2de op 16 oktober ook een thuiswedstrijd tegen Promotie 4 (dus er kan aangemoedigd worden). Zet de data alvast in je agenda als je moet spelen!

 

Morgen is de grand prix van HO waar 9 van onze jeugdspelers aan meedoen. Mochten jullie willen komen aanmoedigen, het adres staat in het bericht hieronder! Tevens zijn ik en Dominique aanwezig wat natuurlijk gegarandeerd staat voor gezelligheid!! J (en natuurlijk komt er een verslag van de Grand Prix + foto’s). Tot morgen iedereen die aanwezig is bij de GP en tot donderdag voor de andere leden bij de 2de ronde van de interne competitie!

Hieronder foto’s van het massakamp (2de foto) en open dag HSV/Damclub Den Haag (overige 2). J

 

Facebook