Laatste ronde 2de Team

Ja het was weer een enerverende avond bij de slotronde van het tweede
De tussenstand was dat er vier teams met 4 wedstrijdpunten konden degraderen als DD6 zou winnen.

Net als onze tegenstanders dus voor hun kwam het er ook op neer om minimaal 4 punten te halen waardoor ze veilig zouden staan.

Doordat Patrick moest werken had ik besloten mijn witte kleur in te ruilen voor zwart. Patrick speelt graag met zwart en Jan met wit

Dus mezelf dan maar wat lager opgesteld want Peter en Wim vielen in dus die maar op het eerste en tweede bord neer gezet. Michelle kwam vervolgens op het derde bord Dominique op 4 Jan die voor Patrick inviel op 5 vervolgens ik op 6 en Geert en Rob op 7 en 8.

Mijn tegenstander zag al gauw dat hij, ondanks dat hij het al wel had gezien, in een verkeerde volgorde sloeg en hierdoor zijn loper verloor.

Helaas volgde Dominique zijn voorbeeld dus 1-1

Geert bleef niet achter en zorgde voor 2-1. Jan zag vervolgens na een offer wat verkeerd uitpakte zn stukken van het bord vliegen 2-2. Ik verwachte vervolgens wel dat we de vier punten zouden halen want alles zag er toch wel remiseachtig uit. Maar vervolgens scoorde Rob met een prachtige combinatie die ik niet had gezien! Zijn partij is terug te vinden op deze site. Inmiddels werd het spannend. Wim kwam kwaliteit voor te staan en Peter kwam ook beter te staan. Michelle der tegenstander stond qua tijd achter en de partij stond aardig vast. Peter wint nu hebben we er al 4 geen degradatie meer! Had Wim nu opeens medelijden of miste hij Peter aan zijn zijde want uit het niets gaf hij een toren weg! Zonde maar helaas Wim maar daarna was het niet meer te stoppen hoewel zn tegenstander moest blijven opletten want Wim gooide alle combinaties die hij nog kon verzinnen in de ring.
Inmiddels kwam Michelle ook in de tijdsdruk en door de f lijn af te geven aan haar tegenstander begon het langzaam maar zeker er slechter voor Michelle uit te zien. Maar doordat ze schaak bleef geven bood haar tegenstander uiteindelijk remise aan! 4,5 3,5 voor ons!

Op de 5de plaats dus geëindigd!

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *