Haeghe Ooievaar 4 – WSC 7

Donderdag 14 maart moest het 4de zijn één-na-laatste wedstrijd alweer spelen. Dit keer was het voor de verandering geen jeugdteam, maar een geheel volwassen team. Daarbij was Harald na 6 maanden Zwitserland weer terug, hij redebuteerde in het 4de! Zij begonnen met 1 speler minder waardoor wij al met 1-0 voorstonden, Iris had dus alvast gewonnen. De bordopstelling was als volgt: 1. Eric, 2. Iris, 3. Michelle, 4. Patrick, 5. Harald, 6. Theo.  WSC stond ongeveer gelijk met ons, daarbij konden we allebei niet meer kampioen worden of degraderen. Dus deze wedstrijd was voor de competitie niet meer van belang, desalniettemin wilden wij als team natuurlijk graag winnen! In tegenstelling tot de wedstrijd tegen DSC waar het lang duurde voordat de wedstrijden klaar waren, waren we nu bijna allemaal al binnen het uur klaar. Eric had al vrij snel gewonnen nadat zijn tegenstander een mat over het hoofd had gezien. Wederom had ik Eric op zwart gezet, waarop hij nu 100% gescoord heeft. J Als tweede was, als ik mij niet vergis, Theo klaar na ook een redelijk snelle overwinning. Zijn tegenstander gaf zijn dame weg, totaal onnodig, waardoor Theo het (dit keer wel) mooi kon afmaken en de partij in winst kon omzetten. Het stond 3-0 voor ons, en zowel de partij bij mij, Patrick en Harald stonden in het voordeel van ons waardoor we kans hadden op een 6-0 overwinning! Harald wist zijn voorsprong uit te bouwen waardoor we 4-0 voorstonden.  Zijn eerste wedstrijd was meteen een winst, dat is een leuke binnenkomer als je net terug bent uit Zwitserland J. Patrick stond ook veel beter, en dacht dat hij een mat in 2 had. Echter had de tegenstander nog een trucje achter de hand waardoor hij met een aftrekschaak de dame van Patrick kon winnen. Hierdoor moest Patrick helaas opgeven. 4-1, en ik was als laatste nog bezig. Ik speelde tegen een blinde man, wat voor mij een aparte ervaring was. Doordat de klok aangepast was, vergat ik deze nogal eens in te drukken. In de stelling hieronder is te zien, dat ik in de eerste stelling er veel beter voor sta. Niet alleen ik beargumenteer dat, maar ook fritz geeft me een -0,6 voorsprong. Helaas weet ik deze goede stelling niet uit te bouwen en doe ik vervolgens 2 verkeerde positionele zetten. In de eerste plaats zet ik mijn loper naar b7 in plaats van e6 wat veel beter was geweest. Daarna speel ik mijn paard van c6 naar e7, terwijl toren naar b8 sterker was geweest.  Door deze 2 zetten gaf ik mijn tegenstander de gelegenheid om aan te vallen waardoor ik in de problemen kwam. Ik gaf mijn paard weg (wat een domme fout was) en won daarna weliswaar nog wel 2 pionnen terug, maar het kon mij helaas niet meer redden waardoor ik mijn eerste wedstrijd van het seizoen verloor L

Bertus Groot – Michelle de Liefde

1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.Lc4 Lc5 4.d3 Pf6 5.0–0 d6 6.c3 h6 7.a3 a5 8.Pbd2 0–0 9.La2 b5 10.Pb3 Lb6 11.Le3 Lxe3 12.fxe3 Lb7 13.Pbd2 Pe7 14.h3 c5 15.Ph2 Pg6 16.Pg4 Pxg4 17.Dxg4 Ph8 (dit is niet de hele partij, maar genoeg voor deze stelling)

 

Wellicht dat daardoor het verslag pas zo laat komt, ik moest eerst even bijkomen van dit verlies. Uiteindelijk won het team gelukkig nog wel met 4-2. Volgend jaar gaan we voor het kampioenschap! Ik wens HO 5 vanavond veel succes en hoop dat ze kunnen winnen van Rijswijk 5 zodat ze wellicht nog 2de kunnen worden en kunnen promoveren (hier kan het 4de aan bijdragen door de laatste wedstrijd van Botwinnik te winnen).

 

Michelle 

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *