HO 3 wint eerste match van het seizoen

De spelers van HO 3 hadden er duidelijk zin in vootr de eerste wedstrijd van het nieuwe HSB-seizoen in Zoetermeer tegen Botwinnik 4. Twintig minuten voor aanvang stond het complete team al klaar. We moesten voorzitter Koos Croes missen en voor hem speelde Rob Bes mee.
Of Wim de Groot er echt zin in had valt moeilijk te achterhalen, maar al na een half uur vroeg hij of hij remise mocht accepteren. Nog voordat een uur wasw verstreken had Hans Hendriks zijn tegenstander aan bord 3 opgerold, snel gevolgd door Peter van Wermeskerken (bord 2).
René Denie was de borden eens langs gelopen en had gezien dat alle anderen gelijk of beter stonden. Zijn remise-aanbod werd geaccepteerd, wat de stand op 3-1 bracht. Daarop ging Ruud van Dijk vreselijk in de fout door een familieschaak toe te staan aan Monique Keuzenkamp , wat dame- en partijverlies betekende (3-2).
Aad Middeldorp en Rob Bes verdedigden toen nog moeilijke stellingen en Louis Wulffers konden maar niet besluiten tot afruilen, terwijl de tijd bij beiden steeds krapper werd. Zo kwamen de spelers aan bord 8 tot een logische remise. Intussen probeerde de tegenstander van Aad een pot remise eindspel met elk een toren en voor Aad een pion minder te winnen. Op tijd kwam hij tot het inzicht dat een half ei beter is dan een lege dop. Ook Rob kreeg loon naar minutueus werken met een remise.
Daarmee won HO 3 met 4,5 tegen 3,5.
Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *