Gunther Loewenthal overleden (70)

Op 11 januari overleed Gunther Loewenthal. Hij werd 70 jaar oud. In mei 1993 trad hij toe tot het bestuur van de KNSB, waar hij penningmeester werd. Het vorige bestuur was korte tijd daarvoor afgetreden na een conflict met de Bondsraad over de financiën.
Gunter Loewenthal is ere lid van Haeghe Ooievaar

Gunther Loewenthal overleden (70)

Gunther Loewenthal

Gunther Loewenthal stortte zich met veel overgave op het werk. Hij slaagde erin de financiën weer op orde te krijgen en kreeg hiervoor ook het fiat van de Bondsraad. Dankzij zijn inspanningen keerde de rust in de KNSB weer terug. Binnen het bestuur ijverde hij voor diverse verbeteringen, zoals de versterking van de positie van het bondsbureau, de nieuwe opzet van Schaakmagazine en de financiering van trainingen en evenementen.
Hij was in zijn bestuurlijke periode, die tot november 2000 duurde, ook vertegenwoordiger voor de KNSB bij de FIDE. Hij vertegenwoordigde de bond met veel verve en vervulde ook hier diverse taken.
In november 2000 trad Gunther Loewenthal af als bestuurslid van de KNSB. De Bondsraad kende hem toen het lidmaatschap van verdienste toe vanwege zijn vele werkzaamheden.
Wij gedenken hem met respect en zijn hem dankbaar voor het vele werk dat hij verrichtte voor het Nederlandse schaken.
(Herman Hamers, oud-voorzitter KNSB)

Nadere gegevens over de uitvaart zijn nog niet bekend. Maar zodra deze bekend zijn, kunt u een mail naar Bondsbureau@schaakbond.nl sturen met uw adresgegevens als u de rouwkaart wilt ontvangen.

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *