Grand Prix Wassenaar + een hele belangrijke opmerking voor de oudere leden!

Zaterdag 2 november vond de 2de Grand Prix van het jaar plaats, vorig jaar rond deze tijd wisten Dominique en ik niet eens wanneer en waar deze Grand Prix’s georganiseerd werden. Laat staan dat we er überhaupt over nadachten om er heen te gaan met een aantal van onze kids van HO. Maar dit jaar was alles anders. Naast dat de kinderen heel erg enthousiast waren, waren de ouders dat ook! En zo kwam het dat we in 2 auto’s met zijn alle gezellig naar Wassenaar reden om daar de grand prix te gaan spelen. Na het succes van de vorige keer waren we allemaal heel zenuwachtig en hoopvol over wat er dit keer zou gebeuren. De eerste ronde was nog niet iedereen wakker, er werden wat rare en gekke zetjes gedaan en iedereen moest weer even in dat spelritme komen. Maar daarna was HO helemaal los en begonnen ze langzaam te winnen! Bas deed het hartstikke goed en sleepte het ene  punt na het andere punt binnen en dat terwijl hij in een best hoge groep zat ingedeeld. Hij eindigde dan ook op een zeer goede 3de plaats. Maar niet alleen Bas was goed bezig, ook Joey was op dreef. Hij eindigde zelfs gedeeld 1ste, helaas door de loting moest hij genoegen nemen met een 2de plaats. Maar heel goed gedaan Joey! Helaas moest Viktor net genoegen nemen met een 4de plaats, na een slechte start was hij net te laat om het nog goed te maken en greep hij op een haar na naast het brons. Voor Rohan gold hetzelfde, daar was het tot de laatste partij zelfs nog spannend! Als hij had gewonnen was hij 2de geworden, helaas kon hij het niet afmaken en moest hij genoegen nemen met een 5de plaats. Het lag in die poule dus allemaal heel dicht bij elkaar. Onze kleine Davy zat in een hoge groep nadat hij bij het vorige toernooi knap 3de was geworden. Hierdoor had hij het wat lastig, maar wist hij toch nog 2 punten af te snoepen van de veel sterke spelers. In de groep net daarboven speelde Aneesh en August in dezelfde groep. Bij allebei ging het niet zo goed, de tegenstanders waren erg sterk en er was maar lastig doorheen te komen. Maar zowel Aneesh als August wisten toch nog een paar puntjes te scoren, zelfs tegen de onbetwiste nummer 1. Die een half puntje moest afstaan aan Aneesh. Tim had vorig toernooi alle partijtjes verloren omdat hij pas net begonnen was met schaken, maar wel zo dapper was om al mee te schaken bij de grand prix. Het kon dit toernooi dan ook alleen maar beter gaan! En dat ging het zeker weten ook, hij scoorde maar liefst 3,5 punt! Heel goed gedaan Tim! Een duidelijke verbetering van vorige keer J Onze Casper begon niet erg sterk aan het toernooi, hij verloor zelfs de eerste drie partijtjes. Maar dat deerde hem niet en hij bleef gelukkig positief! En hoe kan het dan ook anders dat je daarna bijna alle partijtjes wint en eindigt met 6 punten en een hele mooie 2de plaats. Gefeliciteerd! Allemaal heel goed gedaan, ik vond het erg gezellig dat jullie er waren en tot donderdag!!

Ik wil graag Dominique nog bedanken voor het rijden en het gezellig samen met mij de dag door brengen met tafelleider zijn van de groepen! En natuurlijk wil ik de ouders bedanken die de kinderen hebben gebracht en gehaald, en dan vooral de vader van Bas met de mooie bus! En voor de koffie natuurlijk haha. Ik hoorde vanuit de kids en de ouders dat er weer veel animo was voor de grand prix van 22 november in Zoetermeer! Dominique en ik willen mee gaan dus ik ga donderdag een rondvraag doen wie er allemaal mee wil doen om ze dit keer eens voor de verandering op tijd op te geven en niet op het allerlaatste moment zoals ik altijd doe.

De foto’s van de grand prix komen later nog!

Dan heb ik nog een laatste en belangrijke mededeling voor de rest van de leden, niet de jeugd want die ruimen bijna altijd keurig de stukken op. Daar kunnen de oudere leden nog een voorbeeld aan nemen! Na de externe wedstrijd van het 3de, die trouwens ongelooflijk spannend was, is iedereen gewoon lekker naar huis gegaan. Alleen Hans en Dan (daar wil ik ze ook nog graag voor bedanken!) bleven nog om Dominique en mij te helpen met het opruimen van alle tafels, stoelen, stukken, klokken, borden, blikjes, etensresten en de rest van het lokaal/bar. Jullie als leden hebben natuurlijk wel gemerkt dat ik en Do zoveel mogelijk proberen te doen voor de club, dit uit zich in het organiseren van jeugdactiviteiten, volwassenschaaktoernooien, interne/externe competitie, jeugd, bar, bestuur, bijhouden van de lokalen/kast/materiaal, bestellen voor de bar, verslagen schrijven enz. Nou snappen jullie natuurlijk wel dat het niet erg fijn is voor ons dat wij (na een lange dag werk/school) dan om half 12 of 12 uur ’s avonds, als jullie allemaal al lekker liggen te slapen, nog alles moeten opruimen. Ik heb het al meerdere keren aangegeven maar blijkbaar wordt er niet echt geluisterd en ik word er nu echt een beetje moe van. Dus zorg dat jullie gewoon jullie troep/stukken/borden/klokken even opruimen. Anders wordt er volgende keer helemaal niets meer georganiseerd en mogen jullie geheel zelf alles doen. Inclusief openen en sluiten en komen wij ook gewoon om 8 uur een keer aankakken en gaan we meteen na onze wedstrijd weg. Dus als jullie een beetje lief voor ons zijn en gewoon alles opruimen (en wat extra fooi voor de bar haha) dan kunnen jullie dit nog goedmaken. Maar anders volgen er zeker weten reprimandes! (jaja een chique woord hoort hierbij, om dit even kracht bij te zetten) En trekken jullie allemaal, stuk voor stuk, een oranje hesje aan en krijgen jullie schaaktaakstraf! Dit uit zich vervolgens in het geheel schoonmaken (the whole package: ramen zemen, stofzuigen enz.) van de 2 lokalen, barruimte en gang van de benedenverdieping. Of we gaan met corveelijsten werken, iemand die blijft tot het einde en alles opruimt (en nee, dit zijn Dominique en ik niet!). Een vereniging draait op vrijwilligers, wij doen dat graag, alleen zijn we niet jullie werksters.

Dus ruim gewoon alles op!

Anders

 

Groetjes van een af en toe zeer geïrriteerde Michelle 

Facebook