Grand Prix 6 in Naaldwijk

Zaterdag 23 april was het weer zover, alweer de 6de GP van het jaar. Met maar liefst 8 deelnemers deden we mee aan de grand prix die dit keer in het verre Naaldwijk werd gehouden. Tenminste dat dachten we, maar blijkbaar ben je daar al in 15 minuten! Dus waren we ruim van te voren aanwezig, al om kwart voor 1 zodat de kids zich optimaal konden voorbereiden. Helaas was Davy ziek dus moesten we het vandaag met één deelnemer minder doen. Langzaam druppelde alle kindjes binnen en konden we op tijd beginnen, ik was begeleider van de groepjes waar de meeste kinderen van HO in speelde dus dat was gezellig. Zo kon ik ze goed in de gaten houden. Helaas kon ik niet zien hoe Aneesh het in de hoge groep 5 deed, maar van zijn vader hoorde ik dat hij erg goed heeft gespeeld! Ook heb ik hem heel mooi mat zien zetten, helaas mocht dit niet baten en werd hij 5de in zijn groep. Maar in deze hoge groep goed gedaan Aneesh! Ivan speelde in groep 11 onder mijn strenge begeleiding en we hadden afgesproken dat hij niet mocht opgeven als daar geen noodzaak toe was (bijvoorbeeld als je een pion achterstaat). Hier heeft hij zich heel goed aan gehouden! Geen enkele keer heeft hij onnodig opgegeven, daarnaast had Ivan een paar partijen echt wel kunnen winnen. Helaas kon hij steeds zijn voorsprong niet omzetten in winst en werd hij 6de. Maar wel goed gespeeld Ivan!

Tim speelde in groep 8 en was nog in een euforische bui omdat hij ’s ochtends kampioen was geworden met zijn voetbalploeg. Hij wilde echter 2 bekers in de wacht slepen, maar in het begin was wel duidelijk dat Tim erg moe was van het keepen. Hij verloor de eerste 4 partijtjes, maar daarna werd hij wakker en begon hij alles  te winnen! Helaas kwam het net iets te laat en moest hij in de laatste partij strijden om de 3de plek, jammer genoeg wist Tim net niet te winnen en eindigde hij op een 4de plek. Maar zoals Tim al zelf zei, één beker is genoeg op een dag en hij heeft goed gespeeld dus we zijn trots. 🙂 Bas speelde één groep hoger dan zijn broer in een groepje van slechts 4 spelers aangezien twee kinderen niet kwamen opdagen. Dit weerhield Bas er echter niet van om zijn tegenstanders van het bord af te vegen. Hij wist bijna alles te winnen en liet slechts 1 puntje liggen. Hierdoor werd hij 1ste, gefeliciteerd Bas!

Joey en Noah speelde allebei in groep 13, beide hadden kans in deze groep. Dit was ook wel te zien en de twee heren begonnen goed aan het toernooi door meteen punten in de wacht te slepen. Helaas bleek Joey net iets sterker te zijn dan Noah waardoor Joey op een mooie 3de plek eindigde op slechts 1 puntje afstand van de nummer 1. Noah werd 5de, maar wel met 3,5 punten en heel goed gespeeld. Daarnaast heeft Noah zich niet druk gemaakt als hij verloor, iets waar wij als jeugdtrainers erg trots op zijn! Casper speelde ook in het groepje dat ik begeleidde, ook hij begon sterk aan het toernooi en bleef maar punten scoren. Helaas had Casper een concurrent die ook punten bleven scoren en moesten zij in de laatste ronde tegen elkaar om te gaan strijden om de 1ste plek. Casper werd ineens zenuwachtig (zo’n beker is ook wel eng) en gaf al zijn stukken weg waardoor hij allebei de wedstrijden verloor. Hierdoor wist hij niet als 1ste te eindigen en wist iemand hem zelfs nog in te halen waardoor hij nog 3de werd. Maar tot aan de laatste twee wedstrijden heeft Casper een sterk en geconcentreerd toernooi gespeeld!

Het was weer een gezellige en geslaagde dag, mijn hulde voor de organisatie want het toernooi was strak en goed georganiseerd en iedereen was op tijd klaar. Daarnaast moet ik ditmaal ook mijn complimenten maken aan de kinderen en de ouders, beide gedroegen zich netjes. Ouders bleven op afstand en zowel kids als ouders bedankte de organisatie na afloop. Op deze manier blijft het begeleiden en het organiseren van schaaktoernooien leuk! Zonder waardering wordt het lastig om vrijwilligers te vinden (dit is ook te zien aan het afnemend aantal mensen dat geïnteresseerd is om tafelleider te zijn). Mijn dank gaat uiteraard ook naar alle kinderen van HO en de ouders natuurlijk die de hele dag hebben gezeten op de warme binnenplaats (maar volgens mij hadden ze het reuzegezellig met elkaar), en dat ik heen en mee terug kon rijden. 🙂  Hieronder zijn de uitslagen te vinden van de Grand Prix en onze jeugdspelers die meededen.

schaken GP utislagen

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *