Gezellig en geslaagd OGD-toernooi

Afgelopen zaterdag zijn vier Haeghe Ooievaarders, Maurits (of was hij nou van DD?!), Stefan, Dominique en ikzelf afgereisd naar het verre Delft. Hier werd het OGD-rapidtoernooi gespeeld in het OGD-hoofdgebouw. Het prijzengeld was hoog, het begon pas om 15.00 en er werd warm gegeten. De basis voor een succesvol toernooi. Het gebouw zelf van OGD was ook nog eens erg mooi en leek wel een speeltuin. Er was een tafelvoetbal, racesimulatoren, spelletjes, spelcomputers en zelfs een tafeltennistafel. We wilden bijna het schaken inruilen voor de hele avond spelletjes spelen. Stefan begon het toernooi goed door in ronde 2 GM Dardha te verslaan. Hij liet hem letterlijk alle hoeken van het bord zien en wist na 43 zetten de overwinning binnen te slepen. Op onderstaande website kan je de partij naspelen. Hier kan je ook alle nadere partijen in de A-groep naspelen en van Stefan.

https://view.livechesscloud.com/#8f2add07-529f-4011-a9b9-01c442df4eab

Helaas verloor hij in de ronde daarna van zijn angstgegner Roger Meng. Ondanks dit verlies had hij in de laatste ronde nog kans om ongedeeld 2de te worden als hij van Lopez zou winnen. Helaas lukte dit net niet en moest hij genoegen nemen met de gedeeld 2de plaats. Wat ook een hele nette prestatie is. Hij nam toch nog een mooie geldprijs mee naar huis en een prachtige handdoek van OGD.

In groep B ging het Maurits wat minder goed af. Hij wist slechts één puntje te scoren, maar gezegd moet worden dat hij ook wel in een hele sterke groep zat. Wel zijn er hele mooie foto’s van Maurits gemaakt, die zijn hieronder te vinden.

In de C-groep speelden Dominique en ik mee. We begonnen het toernooi goed met allebei een winstpartij. Daarna ging het met ups en downs, maar wisten wij beiden nog wat puntjes te sprokkelen. Veel van onze tegenstanders hadden geen rating, maar konden wel degelijk een aardig potje schaken! Uiteindelijk eindigden we beide met 5 uit 7 (ik had eigenlijk 4 uit 7, maar blijkbaar heb ik de laatste partij gewonnen ipv verloren, maar het was wel terecht dat die uitslag is genoteerd want die partij stond ik ook volledig gewonnen). Het was een gezellig toernooi met lekker eten, zeker voor herhaling vatbaar! Hier het verslag van DSC en de toernooipagina: http://www.delftseschaaksite.nl/toernooi/ogdrapid/?type=article&id=6568

Stefan heeft net (in zijn eigen woorden) 2600 geplet.

Ik sta op de achtergrond compleet gewonnen, maar heb nog wat moeite om het af te maken.

Maurits zit er lekker relaxt bij.

Volgens de fotomaker: ‘A sticky situation’, ik denk dat Maurits dit zal beamen in zijn partij.

We zijn zelf ook nog druk bezig tussendoor met de organisatie van ons eigen toernooi de 25ste!

Waar zit dat knopje van die klok nou?!
Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *