Geslaagde dag bij rapid voor teams

Na 3 jaar geleden het laatste rapid voor teams toernooi georganiseerd te hebben, werd het tijd dat het eindelijk na de coronaperiode weer kon. Helaas waren er 4 teams die zich op het allerlaatst nog hebben teruggetrokken en waren de grote clubs als DSC, DD, Rijswijk en Promotie niet vertegenwoordigd met een team. Juist de kleine clubs hadden een team weten te formeren en er waren uiteraard ook een aantal vriendenteams. Een aantal spelers had zich aangemeld zonder team, hieruit werd een extra team, het combinatieteam gemaakt. Uiteindelijk starten we daarom met 17 teams, wat natuurlijk nog steeds een ontzettend mooi aantal was. Na wat opstartproblemen met de computer en de printer, konden we om half 11 dan toch beginnen. Na ronde 2 en na ronde 3 waren er nog wat problemen met de byes, maar na een goede tip van Frits werd ook dit opgelost en konden we gewoon doorgaan. Hierdoor liepen we wel iets achter op schema, maar gelukkig waren de tosti’s goed dus hoorde ik niemand klagen.

Het vriendenteam FC Vandaelen dat verspreid uit heel Nederland kwam deed het al vanaf het begin erg goed, met maar liefst 13 machtpunten gingen zij soepel naar de eindoverwinning. Maar ook SHTV 1 deed het niet onverdienstelijk, met 10 matchpunten wisten zij een nette 2de plek te bemachtigen en daarbij ook de titel ‘HSB-kampioen rapid voor teams 2022’ dragen. Dominique was de medailles vergeten, dus deze worden, net als bij FC Vandaelen nog per post bezorgd. Tot ieders verrassing deed ook het combinatieteam, na een wat moeizame start, het ontzettend goed. Zij eindigde op de 3de plek met eveneens 10 matchpunten maar minder bordpunten dan SHTV. De ratingprijzen tot 1800 ging naar FC Knudde, eveneens een vriendenteam die het duidelijk niet hadden verwacht om een prijs te winnen. De 2de ratingprijs, tot 1550, ging naar WeLustenJeRauw, één van de twee jeugdteams die meededen.

Er zijn ontzettend leuke en interessante partijen gespeeld, maar daarnaast was het ook een hele gezellige en leuke dag. Er deden naast de clubteams en vriendenteams ook nog een universiteitsteam mee (The Sugar Daddies) en een schoolschaakteam (The Friendly Pawns) mee, zo divers was het schaakveld 🙂

Namens de organisatie wil ik iedereen bedanken voor deelname en hopelijk tot volgend jaar! De officiële eindstand wordt volgende week gepubliceerd als Dominique met zijn laptop (met daarop de volledige uitslag) weer terug is van vakantie.

Simpele uitslag:

 1. FC Vandaelen
 2. SHTV 1
 3. Combinatieteam
 4. FC Knudde
 5. WeLustenJeRauw
 6. Flevoboys
 7. Haeghe Ooievaar 1
 8. Voorburg
 9. HSV
 10. SHTV 2
 11. Haeghe Ooievaar 2
 12. Schaakmat Westland
 13. Haeghe Ooievaar 3
 14. Lierse
 15. The Sugar Daddy’s
 16. The Friendly Pawns
 17. Pomar
Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *