Geslaagd en gezellig rapidtoernooi bij Haeghe Ooievaar

Afgelopen zaterdag 25 maart konden wij na 3 jaar afwezigheid eindelijk weer onze eigen rapidtoernooi als onderdeel van de rapidcyclus organiseren. Met bijna 60 deelnemers op de inschrijflijst was in ieder geval genoeg animo. Na een paar laatste afmeldingen en één iemand die niet op kwam dagen bleven er nog 56 deelnemers over. Het was een leuke mix van clubschakers en thuisschakers en ook een aantal internationale deelnemers. Na het openingswoord konden de klokken precies om 10.15 aangezet worden. Onder het alziende oog van onze wedstrijdleider Louis begon iedereen fanatiek aan de 1ste ronde. In de 1ste ronde vond er meteen ook een verassing plaats, titelfavoriet Jasel Lopez speelde remise tegen Jeffrey Hofland. Ondanks een slechte opening van Jeffrey kwam hij er toch prima uit en wist de IM op remise te houden. Aral deed het ook erg goed en won al zijn partijen behalve tegen de uiteindelijke winnaar Stefan. Ook de jeugdspelers Sabin, Ywein, Imanol, Pavlo en Andrii deden het zeer voortreffelijk. Zij eindigde hoog en wisten een ratingprijs te scoren. Als winnaar uit de bus kwam onze eigen Stefan, hij wist 6,5 punt te scoren en moest alleen een halfje afstaan aan Arjan Drenthen.

Van de andere HO’ers deed Jeffrey het goed met 4 punten (helaas net geen ratingprijs) en Jan van der Meer wist ook een ratingprijs te scoren met 3,5 punt. Peter scoorde 3 punten, Theo van Orsouw 3,5 punt. Maurits, André en Rob scoorde beide 2 punten. Dominique speelde 2 rondes mee om het even te maken, maar liet zijn tegenstander evenveel punten scoren als dat diegene een bye had gehad. Beide keren wist Dominique de partij niet te winnen.

De sfeer was erg gemoedelijk en gezellig en er werd veel genuttigd bij de bar. De zachte prijzen werden gewaardeerd. Om 17.00 was de prijsuitreiking klaar (netjes volgens schema), waar spelers konden kiezen van onze goedverzorgde prijzentafel die deels gesponsord was door New in Chess (waarvoor heel veel dank). Deze mooie boeken die zij hadden gesponsord was een favoriet bij de ratingwinnaars. Er werden maar liefst 19 prijzen uitgereikt in vier verschillende ratingcategoriën. Na 17.00 bleven nog veel spelers hangen voor een drankje en een gezellig potje schaak of analyse. Om 19.30 gingen we met een klein groepje nog naar de Chinees, wat ook heel gezellig was!

Hopelijk allemaal tot 10 juni bij het rapid voor teams 🙂

Hieronder is de uitslag te vinden (klik op de link). En nog enkele foto’s voor een kleine sfeerimpressie.

Gezelligheid en goedkope prijzen aan de bar.
Onze prachtige prijzentafel waarbij de boeken gesponsord zijn door New in Chess.
Onze hardwerkende wedstrijdleider Louis.
Het was een drukke bedoeling met bijna 60 schakers in de grote zaal.
Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *