Een trotse teamleider!

Gisteren, donderdag 12 februari 2015, moest het tweede team optreden tegen Botwinnik in Zoetermeer.
Natuurlijk waren we niet op tijd maar het viel bij elkaar wel mee.
Helaas was ik vergeten de opstelling uit te draaien maar toen bedacht ik me dat ik mijn team al eerder per email had geïnformeerd dus on de wedstrijdleider via mijn mobiel laten weten hoe de opstelling was.
Botwinnik had ook nog een speler minder maar zodra iedereen zat begonnen we aan onze wedstrijd. Beide partijen moesten winnen want de degradatie mogelijkheid (we stonden allebei onderaan) hing toch wel in de lucht. Michelle’s tegenstander kwam 10 minuten later binnen dus om 20:05 zat iedereen stil voorover gebogen achter de borden plannen te smeden hoe de tegenstander (ster) te verslaan.

 

Ondanks dat Michelle als laatste begon was ze als eerste klaar! Na 15 zetten gaf haar tegenstander zich gewonnen nadat zij een toren van hem had gewonnen. Na een lokzetje hielp haar opponent door hier dan ook maar op in te gaan. (Zag er dan ook heel erg verleidelijk uit, vertelde ze achteraf met een grote grijns)
Daarna zorgde Geert voor een punt dus 1 ½ punt voor!
Om weer eens wat anders te doen had ik zelf een andere opening bekeken en kwam er spelenderwijs achter dat die wel bij mijn spelstijl paste. Toen mij tegenstander dan ook remise aanbood zag ik nog wat mogelijkheden dus speelde ik door. Helaas kon ik het niet afmaken en bood dan ook remise aan die vervolgens door mijn tegenstander werd aangenomen. Naast mij zat Dominique die inmiddels kwaliteit voorstond dus het zag steeds beter uit. Eric kreeg vervolgens remise aangeboden maar gezien de stand besloot ik hem door te laten spelen. Natuurlijk nadat ik hem had verteld dat ik er op vertrouwde dat hij gewoon ging winnen :-) . Jaap moest uiteindelijk ook met remise genoegen nemen. Hij had wel op een gegeven moment een vrij pion maar kon dit helaas ook niet in een winstpunt omzetten. Dominique scoorde vervolgens ook dus de druk van de ketel was verdwenen. Harald had een paard tegen drie pionnen gewisseld maar kreeg vervolgens een aanval overzicht waarbij hij een toren verloor.
Na een black out gaf hij ook nog zijn loper weg dus gaf hij het maar op.
Patrick en Eric speelde onderling de wedstrijd wie er het langst over de wedstrijd kon doen. Ze stonden allebei duidelijk beter en het was dan ook een kwestie van tijd dat Patrick zijn tegenstander mat zette en Eric zijn tegenstander het op gaf want die had zijn pionnen op de donkere vakken laten staan terwijl deze loper nog steeds in het spel was. Eric maakte hier natuurlijk gebruik van en ging deze dus een voor een ophalen!
Dus uiteindelijk 2-6!
Nu hebben we weer wat speling en staan weer wat hoger in de ranglijst!

Klasse 2a

 

 

 

WP

#

BP

1

2

3

4

5

6

7

8

1

Promotie 4

9

5

29

½

 

4

½

4

 

6

½

.

7

 

.

7

½

2

Lierse 1

8

5

24

 

3

½

 

.

7

 

4

½

4

½

4

½

.

3

Novelty Destroyers 1

6

4

18

½

4

 

.

 

.

.

4

 

6

 

4

½

4

Haeghe Ooievaar 2

4

5

16

½

1

½

1

 

.

 

3

½

.

4

½

6

 

5

WSC 5

3

4

15

½

.

3

½

.

4

½

 

.

4

 

3

½

6

DSC 7

3

5

18

½

1

 

3

½

4

 

.

.

 

3

½

6

½

7

DD 6

3

5

17

½

.

3

½

2

 

3

½

4

 

4

½

 

.

8

Botwinnik 3

2

5

12

 

 

½

.

3

½

2

 

4

½

1

½

.

 

 

Franke Boersma 🙂

 

Facebook