Clubnieuwtjes

NK Doorgeefschaak

Zondag 25 mei werd het jaarlijkse NK doorgeefschaak gespeeld in Amsterdam. Het dreamteam Dominique en Michelle deden daar natuurlijk aan mee. Om 10.45 moesten we aanwezig zijn dus helaas moesten we al vroeg uit ons bedje. Gelukkig konden we carpoolen met het team van Promotie/Botwinnik J. Nadat we gearriveerd waren in Amsterdam bleek dat de concurrentie hevig was, teams met een gemiddelde rating van 2000 waren sterk aanwezig. De opkomst was helaas wel laag, maar 13 teams deden mee. Volgend jaar hopelijk meer! De eerste ronde voor mij en Dominique begon voortreffelijk, we wisten met 1,5-0,5 te winnen! Helaas ging het daarna wat minder goed (maar wat verwacht je tegen een team van gemiddeld 2000..). Uiteindelijk wisten we ons te plaatsen voor de B-categorie en werden we daar ook nog 3de in! Dus uiteindelijk wel een geslaagd toernooi, helaas kregen we geen prijs.. Blijkbaar kreeg de nummer 3 in de B-categorie geen prijs L. Maar het was een gezellig en geslaagd toernooi en we hopen dat we volgend jaar weer mee kunnen doen! Als team hebben we, gezien de concurrentie, zeker niet slecht gepresteerd! Zondag wacht ons de volgende uitdaging, namelijk het kroegloperstoernooi.

HSV Zomercompetitie

Een aantal leden van HO spelen dit jaar mee in de zomercompetitie van HSV (elke avond 4 rondes rapid). Elke maandagavond wordt er gespeeld bij HSV, ik en Dominique dachten dit jaar, laten we is een keer meedoen voor de gezelligheid. Niet gedacht dat één  van ons kans zou maken op een daadwerkelijke hoge notering in de ranglijst. Maar na 3 rondes staat Dominique 2de op slechts 1,5 punt achterstand op Frans-Pieter van der Bos! Er is dus een grote kans dat hij de eindronde haalt waarbij de beste 4 een finalepoule spelen. Maar niet alleen Dominique doet het goed in de zomercompetitie van HSV, ook Jan van der Meer doet het goed met een mooie 4de plek. Met slechts 1 puntje achterstand op Dominique en dus 2,5 punt op Frans-Pieter is bij Jan ook nog alles mogelijk. Naast Jan en Dominique doet Adel ook nog mee van HO, hij staat in de middenmoot J. Klik hier om de stand te bekijken:

http://www.schakenbijhsv.nl/zomer.htm

Zomercompetitie

Donderdag 6 juni begint de zomercompetitie bij HO. Bij genoeg animo spelen we de hele zomer door! J Dus kom allemaal donderdag naar de zomercompetitie voor een gezellig potje zomers schaak. Er wordt gespeeld met een handicap zodat ook de wat minder goede spelers een goede kans maken en voor de goede spelers wordt het juist een grotere uitdaging! Ook leden van andere clubs zijn welkom om(gratis natuurlijk) mee te spelen in de zomercompetitie van HO.

Jeugd stappenexamen

 

Donderdag 5 juni werden er bij HO stappenexamens gedaan. Er gingen 3 kinderen voor het stap 1 examen en 3 kinderen voor het stap 3 examen. August, Davy en Joey gingen voor stap 1, na allemaal maar net hun proefexamen gehaald te hebben werd het dus spannend. Deze spanning bleek echter ongegrond want Joey haalde een mooie 8 (het hoogste cijfer van de avond!) en August een hele mooie 7! Heel goed gedaan jongens J Helaas wist Davy het net niet te halen, maar volgende keer ga je het zeker halen! Bij de stap 3ers hadden Tjebbe en Casper wisten in één keer te slagen, Tjebbe met een 7,5 en Casper met een 6. Bij Gawan werd het nog spannend, maar na de herkansing (bij één vraagje te veel fout), mocht hij toch nog het diploma meenemen met een mooie 6! J Uiteindelijk mochten we 5 diploma’s uitreiken!! Volgende keer Davy (stap 1), Jona (stap 3), Rohan (stap 3) en David (stap 3)?? J

Hieronder nog wat foto’s :

       

 

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *