5-6-7de ronde Persoonlijk Kampioenschap met Maurits en Edwin

Ronde 5 PK
Maurits Bons
Raf van Hogezand bereikt in zijn partij tegen Maurits Bons niet alleen ontwikkelings voorsprong. Hij bereikt dat de zwarte koning en de zwarte dame relatief veel zetten moeten doen, waardoor er niet goed verder ontwikkelt kan worden. De zwarte koning krijgt uiteindelijk een rondleiding over eigen grondgebied, terwijl de goed samenwerkende witte stukken het zwarte kamp verder betreden. Damewinst en matdreigingen zijn mogelijke vooruitzichten. Maar zover laat wedstrijdleider André Wagner het niet komen, als hij constateert dat de zwarte vlag gevallen is.

Edwin van der Leij
Dat Ad Oomes in staat is naar een prima stelling te spelen heb ik eerder in week 41 mogen ondervinden. Voor geïnteresseerden is deze partij te vinden in dit verslag. In de vijfde ronde komt deze vaardigheid in de partij tegen Edwin van der Leij tot uiting. Het zwarte kamp opereert dreigend op de damevleugel met mogelijke kwaliteitswinst in het vooruitzicht. Ondertussen hebben de witte dame en loper de zwarte pionnenstructuur aan de koningsvleugel ernstig verzwakt.

Met de zet g3 blokkeert wit de mogelijkheid de verzwakking verder uit te buiten en kan het zwarte kamp meteen een stuk winnen. Daarna kan Edwin van der Leij deze interessante partij bekwaam uitspelen naar winst.

http://www.haagseschaakbond.nl/content/view/2897/1/

Ronde 6

Onder het oog van de wedstrijdleider Louis hadden onze spelers toch verloren L
Er is helaas geen verslag op de HSB site

Maurits Bons Quinten Salomons 0 – 1
Marfa Blanter Edwin van der Leij 1 – 0

 

Ronde 7
Maurits Bons heeft een flinke dip moeten doorstaan en nu moest hij zich Dusan Cvetkovic met zwart van het lijf houden. Als altijd kwam hij in tijdnood, maar deze keer had hij iets! Een heel punt.

Edwin van der Leij kende ook een slechte start van de PK, maar heeft de weg naar boven weer gevonden. Slachtoffer deze keer was Ike Tjin a Lien, die van alles probeerde om zijn stelling te houden, maar vergeefs.

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *