2de wint verrassend van DCSV

Op de 22ste van Lentemaand ontvingen we DCSV 1. Dat we dik wonnen mag gerust een wonder van wilskracht heten. De gasten brachten een team op de been, dat gemiddeld 120 ratingpunten meer had dan wij. Er zijn dus fraaie prestaties geleverd. Vooraf had ik 4-4 een heel mooie prestatie gevonden. 

Het werd dus 5,5 – 2,5. Dat is niet geflatteerd. De speler aan bord 1 van DCSV liet verstek gaan, maar die heeft een rating van 1495. En gezien de vorm die Geert de laatste tijd toont, had hij die pot best kunnen winnen. 

Ruud was degene die het eerst tot een uitslag kwam. Dat bleek een 0 te zijn voor ons, maar dat is geen schande tegen iemand die 250 ratingpunten meer heeft. Des te opvallender was het daarom, dat Louis, die zijn eerste competitie duel speelde, tot remise kwam tegen een opponent met 350 punten meer. Bovendien: deze partij is nooit uit zijn evenwicht geweest. 

Rob Bes bracht ons aan de leiding. In zijn derde partij voor HO 2 scoorde hij zijn derde winstpartij. 

Peter kwam slecht uit de opening, maar greep in het verre middenspel het initiatief toen hij eindelijk zijn zwarte loper kon activeren. Dat leidde uiteindelijk tot de winst (3-1). 

Nadat Louis zijn remise had bereikt, volgde Bob niet veel later. Ik zag hem al gaan winnen, maar dat ging op een of andere manier teloor. Hij kwam zwaar in de verdrukking, redde zich daaruit en de vrede werd getekend (4-2).

Bij voorzitter Jan en Eric van Breugel speelde tijdnood een flinke rol. Bij Eric is dat gebruikelijk. Een misser in tijdnood is ook gebruikelijk, maar die kwam van zijn tegenstander, die daarop tot zijn  grote verbazing opeens mat stond. Jan had nog een dikke minuut op de klok (zijn tegenstander 5), bleef rustig en kreeg zowaar een remise aanbod. Dat accepteerde hij gretig. 

Met 6 punten uit 5 wedstrijden staat HO 2 nu tweede, achter kampioen Botwinnik 2. Dit is een prestatie, die aan het begin van het seizoen niet voor mogelijk was gehouden. In de laatste ronde op 19 april is Schaakhuis 2 onze tegenstander. Qua sterkte vergelijkbaar met DCSV 1, Dus daar zullen we een hele kluif aan hebben. 

Bedankt teamgenoten!, jullie hebben opnieuw de wilskracht en concentratie getoond waarmee je partijen en wedstrijden wint!

Peter van Wermeskerken 

Facebook

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *